Petra

Psycholoog

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte

Mijn visie

Ik vind het belangrijk om de persoon achter de problematiek te zien. Daardoor kunnen we opzoek naar een behandeling die past bij de specifieke behoefte van een cliënt. Ik geloof dat dit de motivatie voor behandeling en het succes van de behandeling vergroot.

Mijn achtergrond

Behandelen doe ik protocollair omdat ik het belangrijk vind dat er wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van de behandeling die ik bied. Dit protocollair behandelen doe ik uiteraard met oog voor de persoon achter de problematiek. Wat inhoudt dat de behandeling gepersonaliseerd wordt zodat deze meer effectief is en de cliënt meer uit de behandeling kan halen. Ik vind het namelijk prettig een behandeling aan te bieden die past bij de persoon die voor mij zit. Psychologie heb ik gestudeerd aan de Universiteit Twente, daar ben ik o.a. opgeleid in de positieve psychologie. Tijdens een behandeling richt je je vaak op het verminderen van klachten, aanvullend hierop zet ik graag positieve psychologie in. Hierbij wordt er van uitgegaan dat welbevinden leidt tot een grotere kwaliteit van leven dan enkel de afwezigheid van ziektes.

Methodieken

Ik werk met cognitieve gedragstherapie (CGT), socratische dialogen, steunende en structureren de gespreksvoering en daarnaast geef ik psycho-educatie of kan ik waar nodig diagnostisch onderzoek doen.

Bel mij terug

×