Rachel

GZ-psycholoog

“Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf”

Mijn visie

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met fijne momenten maar ook moeilijke gebeurtenissen en ervaringen horen bij het leven. Soms heb je daarbij tijdelijk even een extra steuntje in de rug nodig om samen meer inzicht te krijgen in wat er speelt en wat er nodig is om weer zonder hulp verder te kunnen. Dit geldt voor kinderen en jongeren, waarbij ik ouders maar ook de bredere omgeving betrek, zodat de jeugdige zich weer verder kan ontwikkelen passend bij zijn ontwikkelingsleeftijd. Maar ook op latere momenten in het leven heb je soms even behoefte aan ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het aanbreken van een nieuwe fase, het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen of het geconfronteerd worden met psychische klachten die niet meteen te herleiden zijn.

Mijn achtergrond

In 2003 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit in Nijmegen. Ik heb vervolgens gewerkt binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Sinds maart 2009 ben ik BIG geregistreerd als GZ psycholoog en heb ik gewerkt binnen de ambulante Jeugd GGZ in Twente. Mijn werkzaamheden bestonden o.a. uit intakes, psychologisch onderzoek, individuele therapie, traumabehandeling, ouderbegeleiding en groepsbehandeling. Ik heb veel ervaring opgedaan met de diagnostiek en behandeling van o.a. angststoornissen, depressies, trauma, ADHD en autisme. Daarnaast ben ik opgeleid als EMDR therapeut.

Sinds augustus 2019 ben ik werkzaam bij DOPPA zorg. Ik behandel zowel volwassenen als kinderen en jongeren.

Methodieken

In mijn behandelingen integreer ik diverse technieken en methodieken waarbij cognitieve gedragstherapie vaak een belangrijk component is evenals schemagericht werken. Daarnaast ben ik EMDR therapeut.

 

Problematieken

O.a. Trauma’s, angsten, depressie, ADHD, autisme, fase-gerelateerde klachten.

Kwalificaties

BIG registratie als GZ psycholoog sinds maart 2009.

BIG registratie 59910987725

Bel mij terug

×