Robin

Robin

Orthopedagoog i.o. tot GZ-psycholoog

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft, het betekent dat je weigert op te geven”

Mijn visie

Ik vind het van groot belang dat mensen zich op hun gemak kunnen voelen bij me en dat ze zich gehoord en geaccepteerd voelen. Hierdoor kunnen we vanuit een vertrouwde en veilige basis samen aan het werk gaan. In mijn werk probeer ik te kijken naar de kwaliteiten en krachten van een persoon. Mensen zijn vaak tot meer in staat dan zij zelf denken en ik help ze graag deze kracht in zichzelf (terug) te gaan vinden. Het is soms moeilijk de stap te zetten naar hulpverlening, maar dit zorgt er juist voor dat je je de dingen aanpakt waar je tegenaan loopt. Je kunt niet altijd alles maar alleen doen. Ik draag er graag aan bij je een stukje verder te helpen en vind het met name belangrijk om de focus te leggen op wat wél lukt in plaats van wat niet lukt; met deze positieve insteek ga ik graag te werk.

Mijn achtergrond

Ik heb vanaf jongs af aan al het gevoel gehad dat mijn passie ligt bij dit werk en ben gedreven om mij op dit gebied steeds verder te ontwikkelen. Ik ben in eerste instantie gestart met de opleiding Social Work aan het Saxion in Enschede. Vervolgens heb ik de opleiding Pedagogische Wetenschappen gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Nu ben ik met heel veel plezier aan het werk als orthopedagoog bij DOPPA zorg en daarnaast ben ik momenteel in opleiding in Nijmegen voor de functie GZ-psycholoog.

Methodieken

Ik werk voornamelijk door middel van cognitieve- en gedragsmatige interventies en daarnaast hanteer ik principes van mindfulness. Ik werk op de locatie Enschede met name met kind en jeugd (en hun ouders en/of verzorgers), waarbij ik zowel diagnostiek als behandeling verricht.

Problematieken

Mijn werk binnen DOPPA zorg richt zich op de jeugd binnen de basis- en specialistische GGZ. Ik richt mij hier op het in kaart brengen van problematiek en het behandelen van klachten. Samen met je familie kijk ik naar wat jij nodig hebt om je weer optimaal te kunnen ontwikkelen.

Kwalificaties

Ik ben in het bezit van een basisaantekening psychodiagnostiek en een SKJ-registratie.

SKJ registratie 120013057

Bel mij terug

×