Robin

Robin

Orthopedagoog i.o. tot GZ-psycholoog

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft, het betekent dat je weigert op te geven”

Mijn visie

Ik vind het van groot belang dat mensen zich op hun gemak kunnen voelen bij me en dat ze zich gehoord voelen. Het zoeken van hulp is soms een moeilijke stap, maar kan zoveel meerwaarde bieden voor je persoonlijke ontwikkeling. Ik kijk met name naar het goede in de mens en benadruk in mijn werk dan ook vooral de kwaliteiten van een persoon. Mensen zijn vaak tot meer in staat dan zij zelf denken en ik help ze graag deze kracht in zichzelf (terug) te gaan vinden. Hierbij vind ik het belangrijk om te kijken naar wat wél lukt in plaats van wat niet lukt. Verder probeer ik altijd zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van een persoon, zonder hier een bepaald oordeel over te vormen. Ik vind het ontzettend belangrijk dat iemand zichzelf volledig accepteert en kijk graag samen naar mogelijkheden en oplossingen, zodat iemand zodat iemand zich weer optimaal kan verder ontwikkelen.

Mijn achtergrond

Ik heb altijd al geweten dat mijn passie ligt bij het helpen van mensen. Ik ben gestart met de opleiding Social Work aan het Saxion in Enschede. Vervolgens heb ik de opleiding Pedagogische Wetenschappen gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze master heb ik stagegelopen bij het orthopedagogisch instituut van der Stam in Enschede. Hier heb ik ervaring op mogen doen in het behandelen en diagnosticeren van jeugd.

Methodieken

Ik werk voornamelijk door middel van cognitieve- en gedragsmatige interventies. Ik leg de focus op oplossingen en kijk met name naar de kwaliteiten van een persoon. In mijn werk hanteer ik ook principes van mindfulness.

Problematieken

Mijn werk binnen DOPPA zorg richt zich op de jeugd binnen de basis- en specialistische GGZ. Ik richt mij hier op het in kaart brengen van problematiek en het behandelen van klachten. Samen met je familie kijk ik naar wat jij nodig hebt om je weer optimaal te kunnen ontwikkelen.

Kwalificaties

Ik ben in het bezit van een basisaantekening psychodiagnostiek en een SKJ-registratie.

SKJ registratie 120013057

Bel mij terug

×