Depressie of depressiviteit behandeling

Hulp bij depressie of depressiviteit behandeling

Iedereen voelt zich wel eens somber of neerslachtig. Je hebt dan het gevoel nergens zin in te hebben en er gaan veel negatieve gedachtes door je hoofd. Dat is heel normaal als je net een vervelende ervaring hebt gehad of als je niet helemaal lekker in je vel zit.

 

Heb je last van een depressie? Wij bieden hulp bij depressie

Wij helpen je graag verder in één van onze praktijkruimtes. Het kan zijn dat er niet slechts sprake is van depressieve gevoelens, maar dat je echt depressief bent en ernstige klachten hebt. Ergens geen zin in hebben is dan (veel) te zacht uitgedrukt en je hebt het gevoel dat je zelf niks meer in de hand hebt. Je kan daarom ook slaapproblemen of eetproblemen krijgen. Het gevoel van depressie kan je dag overheersen en je ziet geen uitweg meer. Je kan je daarom ook niet meer goed concentreren, waardoor je steeds meer problemen ziet. Daarnaast kan je schuldgevoel toenemen bij een depressie.

Als dit zo is, dan is het mogelijk om behandeling (met behulp van een behandelprotocol) te krijgen bij ons. De behandeling gebeurt stapsgewijs waarbij je werkt aan het terugvinden van energie, interesse en optimisme.

 

Neem contact op voor een depressie of depressiviteit behandeling:

Je kan altijd contact met ons opnemen bij depressieve klachten, zelfs bij twijfel. In een eerste gesprek, onderzoeken we wat er aan de hand is en hoe we je het beste kunnen helpen. Het is belangrijk als je last krijgt van sombere gevoelens, lusteloosheid, besluiteloosheid, vermoeidheid of andere klachten die samenhangen met een depressieve periode, dat je aan de bel trekt en samen met professionals kijkt wat je hieraan kunt doen.

Niets doen is niet gewenst, neem liever een actieve houding en begin een gesprek met onze therapeut. Met behulp van onder andere cognitieve gedragstherapie helpen we je met depressieve klachten.

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: