Psycholoog Hengelo

Vreemd gaan overleven

Kan een relatie vreemd gaan overleven? Dat is een goede vraag; en het antwoord is niet voor iedereen hetzelfde”. Daarom is het goed om te kijken naar het verloop van jullie relatie.

En wat zijn de omstandigheden waarin jij of je partner bent vreemd gegaan? Is het vaker gebeurd of zijn jullie helemaal uit elkaar gegroeid of heb je juist geen idee en eigenlijk geen reden?

Al deze vragen zijn belangrijk om voor jezelf te kunnen beantwoorden en wij weten dat dat niet altijd eenvoudig is. Dan kan het zinvol zijn om hier samen met één van onze psychologen over te praten, zodat je jouw situatie van verschillende kanten kunt bekijken en kunt ontdekken in hoeverre het de moeite waard is om voor jouw relatie te vechten.

In een relatie moet natuurlijk altijd sprake zijn van tweerichtingsverkeer, maar zelfs als jij of je partner al heeft gezegd niet meer van de ander te houden of er niet in te geloven dat het goed zal komen kan het nog van belang zijn om je relatie grondig te evalueren voordat je een beslissing neemt.

Wat voor de één een reden is om de relatie te beëindigen – bv. eenmalig een ander gezoend – hoeft voor een ander geen aanleiding te geven om ermee te stoppen. Er zijn ook relaties die een situatie van vreemd gaan overleven, omdat beide partners zich door die gebeurtenis zijn gaan realiseren wat ze bijna waren kwijt geraakt.

Bel mij terug

×