Autisme therapie en behandeling

EMDR Therapie en Behandeling voor trauma's

Veelgestelde vragen

EMDR is een bewezen effectieve methode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis zoals een ongeval, seksueel misbruik, geweld of het verlies van een baan, geliefde of je autonomie. Ook wordt EMDR ingezet wanneer je een periode hebt meegemaakt waarin nare ervaringen vaker voorkwamen zoals pesten of kindermishandeling. EMDR helpt om de herinneringen te verwerken waardoor je minder last ervaart van moeilijke emoties.

 

 

EMDR-therapie is een bewezen behandelmethode voor mensen die lijden aan PTSS, angsten, fobieën en andere trauma-gerelateerde aandoeningen. Tijdens de behandeling zal de therapeut de cliënt begeleiden door middel van gestructureerde oogbewegingen, geluiden of aanrakingen, terwijl ze zich focussen op hun traumatische ervaringen. Dit helpt bij het verwerken van de negatieve emoties en het verlichten van de symptomen.

Wanneer wordt EMDR therapie toegepast?

EMDR therapie wordt toegepast wanneer je last hebt van klachten na een ingrijpende gebeurtenis zoals nare herinneringen, herbelevingen, vermijden van zaken die met de gebeurtenis te maken hebben, sneller geïrriteerd zijn, een negatief zelfbeeld, somberheid, concentratieproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen, angsten, stress en alert zijn.

Onze collega’s zijn deskundig en goed getraind in het toepassen van deze therapie. We begrijpen dat elk trauma uniek is en daarom passen we onze behandelingen aan op de individuele behoeften van onze cliënten.

Hoe gaat EMDR therapie in zijn werk?

De therapie start met het in kaart brengen van de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Er wordt goed gekeken naar de last die je ervaart en of EMDR aansluit bij jouw klachten. Tijdens de EMDR sessie zal de therapeut je vragen aan de gebeurtenis terug te denken en je begeleiden bij de beelden, gedachten en gevoelens die je ervaart waardoor er verwerking kan plaats vinden.

 

EMDR behandeling volgen?

Wil je weten of deze behandelmethode iets is voor jouw situatie, dan zou je een adviesgesprek bij ons kunnen inplannen. Wij geven je dan uitleg over EMDR en zullen met jou afstemmen of deze manier van behandelen jou van je klachten af kan helpen. Dat zal namelijk niet altijd het geval zijn, want EMDR is geen wondermiddel voor alle problemen. Als er andere methodes zijn die beter aansluiten bij jouw situatie en hulp vraag, dan zullen wij daar duidelijke uitleg over geven.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen om je trauma te overwinnen en je leven weer op de rails te krijgen.

Bel mij terug

×