EMDR therapie en behandeling

Veelgestelde vragen

EMDR is een bewezen effectieve methode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis zoals een ongeval, seksueel misbruik, geweld of het verlies van een baan, geliefde of je autonomie. Ook wordt EMDR ingezet wanneer je een periode hebt meegemaakt waarin nare ervaringen vaker voorkwamen zoals pesten of kindermishandeling. EMDR helpt om de herinneringen te verwerken waardoor je minder last ervaart van moeilijke emoties.

 

 

Wanneer wordt EMDR behandeling of therapie toegepast?

EMDR wordt toegepast wanneer je last hebt van klachten na een ingrijpende gebeurtenis zoals nare herinneringen, herbelevingen, vermijden van zaken die met de gebeurtenis te maken hebben, sneller geïrriteerd zijn, een negatief zelfbeeld, somberheid, concentratieproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen, angsten, stress en alert zijn.

Hoe gaat EMDR therapie in zijn werk?

De therapie start met het in kaart brengen van de oorzaak en de achtergrond van je klachten. Er wordt goed gekeken naar de last die je ervaart en of EMDR aansluit bij jouw klachten. Tijdens de EMDR sessie zal de therapeut je vragen aan de gebeurtenis terug te denken en je begeleiden bij de beelden, gedachten en gevoelens die je ervaart waardoor er verwerking kan plaats vinden.

Neem contact op
voor advies of een afspraak

Bel mij terug

×