Vacature GZ-psycholoog DOPPA zorg Enschede

Wanneer wordt behandeling toegepast?

Behandeling betekent dat wij verscheidene behandelmethodes inzetten om klachten te verminderen. Belangrijk daarbij is dat het in een behandeling altijd gaat om een samenwerking tussen behandelaar en cliënt. Er zijn vele wegen naar Rome en de keuze van de in te zetten behandelmethodiek gaat in overleg.

In sommige situaties is het zinvol om eerst diagnostiek uit te voeren om helder te krijgen waar de klachten en problemen precies vandaan komen. De beschrijving van de resultaten en de verklaring kan soms voldoende zijn om met deze inzichten zelf verder te kunnen. In andere situaties is het duidelijk waar de klachten mee te maken hebben en wordt er een behandelplan opgesteld.

Hoe gaat behandeling in zijn werk?

Bij het opstellen van een behandelplan zal er in overleg met jou keuzes worden gemaakt voor de vorm van therapie die zinvol en noodzakelijk is.

Er zijn therapiesoorten die zich richten op gedrag of juist om je manier van denken. Sommige therapiesoorten gaan dieper in op je persoonlijkheid of zijn meer oplossingsgericht. Bij de ene therapiesoort kijk je meer naar het verleden, terwijl je bij de andere therapiesoort meer in het verleden duikt.

Bel mij terug

×