ADD & ADHD Therapie & behandeling

Wat is spelpsychotherapie?

Veelgestelde vragen

Spelpsychotherapie is een expressieve therapeutische methode waarin je kind met spelbeelden en metaforen uiting geeft aan zijn belevingen. De therapeut krijgt al meespelend zicht op de inhoud van de beleving en kan je kind helpen om verder te exploreren, te verdiepen en te veranderen.

Wanneer wordt speltherapie toegepast?

Door te spelen kunnen kinderen (moeilijke) gebeurtenissen in hun leven, klein of groot, verwerken en wordt ook aanpassingsvermogen ontwikkeld. Veelal gaat dit vanzelf. Door middel van samenspel ontwikkelt je kind zijn verdere spelvaardigheden.

Diagnostiek kinderen

Hoe gaat speltherapie in zijn werk?

De spel(psycho)therapeut kan door actief met je kind mee te spelen, vanuit een volgende en invoelende grondhouding, zicht krijgen op de beleving en het spel van je kind. Het is van belang dat de therapeut het spel op de juiste manier kan duiden, van waaruit ook de juiste spelinterventies kunnen worden ingezet om tot verdieping en verandering te kunnen komen.

Het spelen werkt op zichzelf al ontspannend en angst-verlagend, wat helpende factoren zijn voor het opbouwen van een veilige en vertrouwde therapeutische relatie. Hiermee ontstaat een goede basis voor je kind om ook meer beladen thema’s naar voren te kunnen brengen.

 

Bel mij terug

×