Open sollicitatie sturen naar DOPPA zorg

Wat is theraplay?

Veelgestelde vragen

Theraplay is een spel therapeutische methode die wordt ingezet om de band tussen ouder en kind te versterken. De ouder-kind relatie is erg belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Ouders en kinderen nemen samen deel aan de sessies en doen met begeleiding van de therapeut speelse, verzorgende en uitdagende activiteiten met elkaar. Hierdoor leer je je kind beter aanvoelen, begrijpen en verbetert het contact met elkaar.

Wanneer wordt theraplay toegepast?

Theraplay kan voor verschillende redenen ingezet worden. Soms zijn enkele sessies voldoende om weer meer rust en plezier met elkaar te ervaren. Theraplay kan ook ingezet worden voor een verstoorde hechting tussen ouder en kind, een moeizame start als baby of bij pleeg- en adoptiegezinnen.

Hoe gaat theraplay in zijn werk?

Theraplay richt zich op vier belangrijke kenmerken van de ouder-kind relatie namelijk structuur, betrokkenheid, verzorging en uitdaging. Spel is voor een kind een middel om zich te uiten, gevoelens te delen en contact te maken waardoor dit wordt ingezet om het contact tussen ouders en kind te versterken.

Ouders worden volledig bij de sessies betrokken zodat jullie samen kunnen onderzoeken en ontdekken wat jullie kind nodig heeft.

Bel mij terug

×