over DOPPA zorg en het team

Toelichting op
Gezinsondersteuning

Veelgestelde vragen

Gezinsondersteuning, ouderbegeleiding of ambulante gezinshulp houdt in dat ouders betrokken worden bij de behandeling van hun kind. Dit wordt gedaan omdat de omgeving waarin kinderen leven en opgroeien invloed heeft op hoe kinderen zich verder ontwikkelen. Ouders spelen hier een belangrijke rol in. 

Wanneer wordt gezinsondersteuning toegepast?

Gezinsondersteuning wordt ingezet wanneer kinderen vastlopen in hun ontwikkeling en ouders daar vragen over hebben. Samen met ouders wordt gekeken naar wat het kind nodig heeft van zijn omgeving om te kunnen groeien.

Zo krijgen ouders meer zicht op hun eigen gedrag en het gedrag van hun kind en hebben ze manieren geleerd om hiermee om te gaan waardoor kinderen zich positief verder kunnen ontwikkelen.

Hoe gaat gezinsondersteuning in zijn werk?

De gezinsbehandelaar komt bij jullie thuis om een beeld te krijgen van jullie gezin en de vragen die jullie tegen komen. Er wordt samen een plan gemaakt waar jullie samen aan gaan werken.

De gezinsbehandelaar richt zich in eerste instantie op jullie als ouders door uitleg te geven over het gedrag van jullie kind en patronen in jullie gezin. Daarna zal de behandeling zich meer richten op het omgaan met moeilijke gezinssituaties.

Wil je meer weten
of wil je een afspraak?

Heb je een vraag?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Bel mij terug

×