Rouw en verliesverwerking

Burn-out
behandeling en therapie

Aanmeldprocedure

Psychische problemen zijn voor een groot deel het gevolg  van een reactie op ernstige stress. Burn-out, werkstress, overspanning zijn benamingen voor werk gerelateerde psychische klachten.

Waar herken je burn-out en stress aan?

Wanneer je last hebt van werkstress heb je last van spanningsklachten waarbij je nog wel in staat bent om je werk uit te voeren. Wanneer je voor lange tijd overbelast bent kun je overspannen raken. Burn-out valt onder een aanpassingsstoornis waarbij het niet meer lukt om je aan te passen aan de werkstress die er is waardoor er klachten ontstaan. Deze klachten herken je aan onrust, hoofdpijn, moeite je te concentreren, prikkelbaarheid en je uitgeput voelen.

Praktijksituatie

Frans voelt zich opgejaagd. Hij heeft altijd hard gewerkt, maar wel met veel plezier. Daar kan je toch geen stress van krijgen? Toch heeft hij de laatste tijd minder plezier in zijn werk en zijn grote hobby tuinieren heeft hij ook al een tijd laten versloffen. Al met al gaat het niet zo goed met Frans, maar hij weet niet hoe hij het tij kan keren.

Behandeling en therapie van burn-out

Behandeling voor een burn-out en stress is gericht op het verminderen van de overbelasting, het onderzoeken van je persoonlijke doelen, omgaan met stress en een terugval voorkomen. Er zijn verschillende therapievormen mogelijk die hierbij aansluiten.

Neem contact op
voor advies of een afspraak

Bel mij terug

×