Psycholoog Denekamp

Omgaan met stress: therapie & behandeling

Zo meld je je aan

Wordt het je allemaal te veel? Voel je je steeds vaker gespannen? Heb je het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Grote kans dat je allerlei lichamelijke klachten krijgt en emotioneel uit balans raakt. De oorzaak kan stress zijn of al een lichte vorm van burn-out. Bij DOPPA zorg hebben we stressbehandelingen en therapie die je leven weer wat meer ontspannen maken.

Wat is stress? En het verschil met burn-out?

Stress, burn-out – beide woorden komen veel voor, ook bij professionals. Toch zijn er verschillen. Stress is het (positieve of negatieve) gevoel van te veel, te lang, moeten, willen en doen. Dat voel je in je lichaam, dat voel je aan je emoties en dat voel je geestelijk. Heb je een lange tijd te veel stress? Dan krijg je eventueel een burn-out. Stress en burn-out kun je krijgen door een hoge werkdruk, door hoe je leeft of door (ernstige) gebeurtenissen in je leven. Wij helpen je verder bij het krijgen van de juiste balans tussen je werk- en privéleven.

Stresssymptomen, zo herken je ze

Sommige mensen denken dat stress altijd fout is. Een misverstand. Stress heb je namelijk nodig. Bijvoorbeeld als je in de auto zit en er steekt ineens iemand over, vlak voor je bumper. Stress helpt je ook om beter te presteren. Maar net als met drank geldt: als je er te veel van krijgt, is het niet goed voor je. Ga jij dus bij stress steeds maar door? Dan kan je lichaam het na een tijdje niet meer aan. Dat is het moment dat je allerlei lichamelijke, emotionele en geestelijke stressklachten krijgt. Langdurige stress kan zorgen voor uiteenlopende klachten zoals:

  • Moeheid
  • Pijn
  • Moeite met aandacht ergens bij houden
  • Minder interesse in mensen en activiteiten
  • Last van prikkels (bijv. allerlei geluiden, veel beweging)
  • Slaapproblemen
  • Angst
  • Snel geïrriteerd
  • Geen besluiten kunnen nemen
  • Eetproblemen

Waarom kiezen voor DOPPA zorg voor stress therapie?

DOPPA zorg staat bekend om zijn cliëntgerichte benadering. We begrijpen de complexiteit van oorzaken van stress en bieden diverse therapievormen, waaronder, mindfulness, cognitieve gedragstherapie, EMDR, en schematherapie. Deze therapieën worden uitgevoerd door gekwalificeerde GZ-psychologen en psychologen, waardoor je verzekerd bent van de beste zorg.

jouw comfort en welzijn staan bij ons voorop. DOPPA zorg creëert een veilige en ondersteunende omgeving, waar openheid en ontwikkeling centraal staan. We bieden een setting waar je op jouw gemak voelt om je ervaringen en zorgen te delen, essentieel voor een effectieve behandeling als je last van stress hebt.

Stress behandeling volgen in Twente

Je psychische klachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Voor we dus een stressbehandeling in Twente starten, onderzoeken we je klachten. Afhankelijk van de oorzaak zorgen we dat je daarna stresstherapie krijgt die past bij jou. Zo verlichten we je zorgen en voel je meer ruimte om – met plezier – te leven. Bel of mail ons en deel jouw verhaal. Neem hiervoor contact met ons op.

Bel mij terug

×