Psychosomatiek & somatische therapie

Aanmeldprocedure

We spreken van psychosomatische klachten wanneer er geen medische verklaring wordt gevonden voor de lichamelijke klachten die je ervaart en de klachten niet over gaan. Je klachten zijn echt, want jij voelt ze. Het kan dan ook heel frustrerend zijn dat er geen oorzaak wordt gevonden.

Waar herken je somatiek of psychosomatiek aan?

Je hebt last van blijvende of terugkerende hoofdpijn, buikpijn of chronische pijn. Door de pijn die je voelt lukt het niet goed om te functioneren. Je voelt je moe, somber of bang en je vraagt je af wat er met je aan de hand is.

Praktijksituatie somatiek

Merel is altijd fit en gezond geweest, maar sinds haar nieuwe baan heeft ze steeds meer last gekregen van hoofdpijn en een duizelig gevoel. Zou het iets te maken kunnen hebben met die lastige collega waar ze regelmatig mee botst vraagt ze zich af.

Somatische therapie is de oplossing!

Behandeling voor psychosomatische problemen bestaat uit psycho-educatie gericht op het begrijpen van pijn en de invloed van je gedachten en gedrag op hoe je je voelt. De behandeling richt zich op het in kaart brengen van verschillende levensgebieden waarin je lijdensdruk ervaart en daarin aanpassingen doen zodat je meer kwaliteit van leven ervaart. Cognitieve gedragstherapie is een therapie die hiervoor ingezet kan worden. Hulp nodig met somatiek? Neem telefonisch of per mail contact met ons op.

Neem contact op
voor advies of een afspraak

Bel mij terug

×