Wat is psychomotorische therapie (kindertherapie)?

Veelgestelde vragen

Psychomotorische therapie is een behandelmethode voor mensen die last ervaren van psychische klachten zoals somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid of spanningen. Met ervaringsgerichte oefeningen leer je spanningen en emoties herkennen en hanteren.

Ben je op zoek naar een effectieve en speelse manier om je kind te helpen bij het omgaan met psychische uitdagingen? Overweeg dan psychomotorische therapie (PMT) voor kinderen. PMT is een vorm van therapie waarbij het lichaam en beweging worden gebruikt om het psychische welzijn te verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van stress, angst, depressie en andere psychische problemen bij kinderen. Tijdens de sessies werkt je kind samen met een PMT-therapeut om nieuwe vaardigheden te leren en te oefenen, terwijl hij of zij speelt en plezier heeft.

Wanneer wordt psychomotorische therapie toegepast?

Psychomotorische therapie wordt toegepast wanneer een ervaringsgerichte manier van leren beter bij je aansluit dan een gesprekstherapie. PMT kan je helpen wanneer je het lastig vindt om op te komen voor jezelf, je snel boos wordt, je moeite hebt met het voelen of laten zien van je emoties of je last hebt van lichamelijke klachten of spanningen.

PMT voor kinderen kan worden aangepast aan de individuele behoeften van je kind en kan worden gebruikt als aanvullende therapie naast andere vormen van behandeling. Het kan helpen bij het verbeteren van de motorische vaardigheden, zelfvertrouwen en sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind.

Hoe gaat psychomotorische kindertherapie in zijn werk?

Aan de start van de therapie wordt samen met jou gekeken naar je wensen en behandeldoelen. Je therapeut helpt je het bij het herkennen van lichamelijke signalen en emoties door de oefeningen die jullie doen. Zo leer jezelf beter kennen en op een andere manier om te gaan met moeilijke ervaringen en gevoelens.

Onze ervaren therapeuten zijn er om je kind te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van de PMT-sessies. Als je op zoek bent naar een unieke, effectieve en speelse manier om je kind te helpen bij het omgaan met psychische uitdagingen, neem dan vandaag nog contact met ons op om te leren hoe PMT voor kinderen kan helpen!

Liever direct contact?
Bel of mail ons gerust

Bel mij terug

×