Psycholoog Denekamp

Orthopedagoog in Enschede

Aanmelden

Naast het adviseren van ouders in “normale” opvoedsituaties kan een orthopedagoog juist ook ingezet worden waar sprake is van psychische problematiek en complexe gezinssituaties. Ook kan een orthopedagoog werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg, bv. met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Een orthopedagoog is een professional op het gebied van de pedagogiek die zich richt op het onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen. Een orthopedagoog werkt vaak samen met psychologen, psychiaters, onderwijzers en ouders om een individuele aanpak te bieden.

Wat doet een orthopedagoog?

De orthopedagoog is wetenschappelijk opgeleid en houdt zich bezig om leerproblemen, leerstoornissen, gedragsproblemen, ontwikkelingsstoornissen en andere mentale en emotionele problemen te diagnosticeren en te behandelen. Ouders, school, huisarts en eventuele andere belangrijke personen in de omgeving van het kind worden betrokken in de behandeling.

Daarnaast kan een orthopedagoog adviseren bij problemen op school, zoals leerproblemen of problemen met het gedrag in de klas. Ouders kunnen bij onze orthopedagoog terecht voor vragen over problemen met hun kind in de opvoeding. Denk aan zindelijk worden, de uitdagingen van de pubertijd, kinderen motiveren, grenzen leren aangeven, kinderen leren beter uiting te geven aan hun emoties, communicatie etcetera.

 

Verschil tussen een psycholoog en orthopedagoog

Een psycholoog heeft naast orthopedagogiek ook andere richtingen gestudeerd. Denk bijvoorbeeld aan het behandelen van volwassenen. Bij een orthopedagoog ligt de focus bij het behandelen en ontwikkelen van kinderen en de opvoedsituatie.

Contact opnemen met DOPPA zorg – orthopedagoog in Enschede

Wil jij graag een afspraak maken met onze orthopedagoog? Dat kan! Ons telefoonnummer is 085 00 79 000 en we zijn via de mail bereikbaar; receptie@doppazorg.nl

Bel mij terug

×