Paniekstoornis en paniekaanval behandeling

Paniekstoornis en paniekaanval behandeling

Wanneer er van paniekstoornis of sociale fobie sprake is, kun je er voor kiezen om in behandeling te gaan. Met elementen uit cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende en directieve therapie passen wij de behandeling toe. Voor zowel een lichte vorm van paniek klachten, een paniekstoornis, paniekaanval of een fobie helpen onze psychologen je graag verder. Ons doel is om jouw paniek te verhelpen.

 

Paniekaanval of paniekstoornis behandeling:

Bij een paniekaanval of paniekstoornis komt hevige angst snel opzetten, die iemand volledig overvalt. Dit kan uit het niets ontstaan of juist met een bepaalde situatie te maken hebben. Sommige mensen met paniek vermijden daarom bepaalde situaties uit angst, om van paniekaanvallen af te komen. Een paniekstoornis of paniekaanvallen behandeling bij helpt om inzicht te krijgen in het ontstaan van de stoornis, de gedachten die mede oorzaak zijn en hoe je jezelf kunt helpen minder last te hebben van de paniek gevoelens door minder te vermijden.

 

Psychologische zorg en hulp bij een paniekstoornis:

Door middel van cognitieve gedragstherapie, eventueel aangevuld met EMDR als er sprake is van een traumatische ervaring, kunnen onze psychologen helpen bij het overwinnen van een stoornis. Stap voor stap wordt de angst kleiner door te oefenen in het niet langer vermijden van angstige gevoelens en situaties die angst oproepen. Dit is niet makkelijk, maar net als bij een training voor een marathon kan je ook je brein trainen om anders te leren denken en te oefenen in het toelaten van je angst.

Door je angstgevoelens niet uit de weg te gaan, maar juist te ervaren zul je merken dat je minder last van angst gaat krijgen. En dan kan je weer meer dingen gaan doen die je leuk vindt om te doen en krijg je meer zin om verder te gaan met je leven. Laat angst of een paniekaanval jou dus niet in de weg staan en doe er iets aan.

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: