ADHD therapie en behandeling

ADHD therapie en behandeling

Tegenwoordig worden kinderen steeds vaker met de diagnose ADHD gesteld. Maar er kunnen ook andere redenen en oorzaken zijn voor het drukke gedrag van je kind. Aan de andere kant wordt bij volwassenen soms ook ADHD geconstateerd.


ADHD therapie of behandeling voor je kind

Vragen die gesteld kunnen worden aan ouders zijn:

Is jullie kind rusteloos, voortdurend in de weer, impulsief en/of niet in staat om de aandacht op een taak gericht te houden?

Sommige kinderen met ADHD (vooral jongens) zijn alleen hyperactief en impulsief. Andere (veelal meisjes) zijn alleen onoplettend. De meesten vertonen een combinatie van beide, waarbij de overactiviteit geleidelijk aan naarmate ze ouder worden minder problemen oplevert. Ongeveer twee derde blijft als volwassene symptomen/klachten vertonen, meestal in een lichter vorm. De symptomen moeten eigen zijn aan het individu en in verschillende situaties waarneembaar zijn (bijvoorbeeld thuis, op school, in de therapiepraktijk); ze mogen niet alleen reacties zijn op een specifieke situatie.

 

Vragen die aan een volwassene gesteld kunnen worden:

Vormen hyperactiviteit en onoplettendheid een probleem voor jou, als je zover mogelijk terugkijkt op je leven?

Er kan ook sprake zijn van andere problematieken, waardoor het van belang is zorgvuldig te zijn in het stellen van diagnoses. Denk bijvoorbeeld aan normale onvolgroeidheid (gedrag gebonden aan leeftijd), individuele verschillen, gedragsstoornis, aanpassingsstoornis, andere psychische stoornissen et cetera. Ook de omgeving van een kind (of volwassene) speelt een rol en de manier waarop hij zich ontwikkelt en welk gedrag hij laat zien. Bij de behandeling van ADHD onderzoekt onze psycholoog ook deze factoren.

Meer weten over ADHD behandeling? Maak gerust een afspraak

Voor meer informatie of een afspraak voor kun je contact met ons opnemen via onderstaande button. Ons secretariaat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wij zijn ook telefonisch of per e-mail te bereiken.

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: