Gegeneraliseerde angststoornis

Gegeneraliseerde angststoornis behandeling

De gegeneraliseerde angststoornis is een psychische aandoening waarbij de cliënt lange tijd last heeft van sterke angstgevoelens die niet aansluiten bij de realiteit en de situatie van dat moment. Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis heeft niet één specifieke angst maar is bang voor heel veel verschillende dingen, zoals ziektes, sociale situaties, zorgen om dierbaren etc. De zorgen staan het dagelijks functioneren in de weg.

Angst is een waarschuwing die je lichaam en hersenen aan je geven en dat is in levensbedreigende situaties nodig en erg belangrijk. Maar op het moment dat mensen zich angstig voelen terwijl zich nog geen bedreigende situatie voordoet, kan er sprake zijn van een angststoornis.

Bij DOPPA zorg werken we gespecialiseerde therapeuten die je kunnen helpen met angstproblemen. Tijdens een intake gesprek weten we waar knelpunten zitten en vertellen we meer over de verschillende vormen van angst.

 

Gegeneraliseerde angststoornis kan leiden tot lichamelijke klachten

Er zijn ook lichamelijke symptomen zoals slaapproblemen, darmklachten, spierspanning, trillen en zweten. Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis is de hele tijd angstig voor en bezorgd over allerlei alledaagse dingen. De therapeuten bij DOPPA zorg zijn gespecialiseerd in het behandelen van deze angststoornis.

 

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: