Psychotherapie enschede

Inzichtgevende therapie

Aanmelden

Inzichtgevende therapie gaat ervan uit dat mensen vaak niet weten waar hun eigen gedrag vandaan komt. Mensen zijn daarvoor onvoldoende bewust en kunnen dan ook geen veranderingen aanbrengen. Therapie helpt om erachter te komen waar gedragspatronen, gevoelens en gedachtes vandaan komen, welke factoren ze in stand houden en van daaruit wat iemand eraan kan doen.

Het doel van is om de cliënt te helpen beter te begrijpen waarom hij of zij zich op een bepaalde manier gedraagt of reageert in bepaalde situaties. De therapeut helpt de cliënt om onbewuste gedachten en emoties te verkennen en te begrijpen hoe deze van invloed zijn op het dagelijkse leven. Dit kan leiden tot veranderingen in gedrag en emoties en een beter begrip van zichzelf en anderen.

Waarom inzichtgevende therapie?

De therapie haalt dat wat onbewust is meer naar het bewustzijn. Problemen hebben vaak te maken met ervaringen uit het verleden en daarom kan de therapie zinvol zijn. De therapeuten bij DOPPA zorg gaan graag met de cliënt op onderzoek en met behulp van therapie kunnen vele klachten worden behandeld zoals, piekeren, angstklachten, somberheid, onzekerheid etcetera.

Het is een langdurige therapie die meestal wekelijks plaatsvindt en kan variëren in lengte van enkele maanden tot meerdere jaren.

Afspraak voor inzichtgevende therapie?

Maak telefonisch of per e-mail een afspraak met DOPPA zorg via 085 00 79 000 of receptie@doppazorg.nl

Liever direct contact?
Bel of mail ons gerust

Bel mij terug

×