EMDR therapie Borne

Op zoek naar EMDR-therapie in Borne? Deze therapievorm staat bekend om zijn effectiviteit bij de behandeling van trauma’s en gerelateerde klachten. Bij DOPPA zorg begrijpen we hoe ingrijpende gebeurtenissen zoals ongelukken, misbruik, geweld, of het verlies van iets of iemand dierbaars diepe sporen kunnen achterlaten in je leven. Soms zijn deze emotionele ervaringen zo intens dat ze leiden tot langdurige gevolgen zoals PTSS, angst, depressie, fobieën, en andere trauma-gerelateerde stoornissen.

Wat is EMDR therapie?

EMDR, of Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een vorm van therapie die speciaal is ontwikkeld om mensen te helpen de last van traumatische herinneringen te verlichten. Het is een interactieve techniek waarbij de cliënt wordt gevraagd zich te concentreren op de traumatische ervaring terwijl de therapeut een reeks van gestructureerde oogbewegingen, geluiden of aanrakingen inzet. Deze methode helpt bij het verwerken van de negatieve emoties en vermindert de intensiteit van de herinneringen.

Wanneer wordt EMDR therapie toegepast?

Bij DOPPA zorg wordt EMDR toegepast bij een breed spectrum aan klachten die voortvloeien uit ingrijpende gebeurtenissen. Of je nu kampt met herbelevingen, vermijdingsgedrag, faalangst, prikkelbaarheid, een negatief zelfbeeld, concentratieproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, slaapproblemen, angst, stress of hyperalertheid, onze deskundige therapeuten staan klaar om jou te ondersteunen en is EMDR therapie voor jou in Borne dichtbij met onze vestigingen in Twente in Enschede, Almelo en Oldenzaal.

Hoe werkt EMDR therapie bij DOPPA zorg?

Onze aanpak begint met een zorgvuldige analyse van jouw klachten en de achtergrond daarvan. Het is essentieel om te bepalen of EMDR de juiste behandelmethode is voor jouw specifieke situatie. Tijdens de EMDR-sessies word je begeleid om terug te denken aan de gebeurtenis, terwijl je je concentreert op de beelden, gedachten, en gevoelens die opkomen. Onze therapeuten ondersteunen je in dit proces, waarbij de verwerking van deze herinneringen centraal staat.

Is EMDR therapie geschikt voor jou?

Bij DOPPA zorg bieden we een vrijblijvend adviesgesprek aan voor iedereen die overweegt EMDR-therapie te volgen. Tijdens dit gesprek geven we je meer informatie over de methode en bespreken we of EMDR aansluit bij jouw klachten en behoeften. Het is belangrijk te onthouden dat EMDR niet voor elk probleem de oplossing is. Als er andere behandelmethodes zijn die beter bij jouw situatie passen, zullen we deze ook met je bespreken.

Het traject na de EMDR sessies

Na de EMDR-sessies bij DOPPA zorg, wat kun je dan verwachten? Het is belangrijk te benadrukken dat herstel een persoonlijk proces is en varieert van persoon tot persoon. Velen ervaren een aanzienlijke vermindering van hun klachten en vinden nieuwe manieren om met dagelijkse uitdagingen om te gaan. Ons doel is niet alleen om de intensiteit van je trauma te verminderen, maar ook om je te voorzien van tools en strategieën voor een veerkrachtiger leven.

Langdurige ondersteuning van een EMDR therapeut

Bij DOPPA zorg eindigt onze zorg niet na de laatste EMDR-sessie. We bieden nazorg en ondersteuning om je te helpen je aanpassingen in het dagelijks leven te maken. Ons team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen, of het nu gaat om het omgaan met stress, het verbeteren van relaties of het versterken van je zelfbeeld. We zijn er voor jou, stap voor stap.

Veelgestelde vragen na EMDR

Wat als ik nog steeds klachten heb?

Het is mogelijk dat sommige mensen na de behandeling nog steeds klachten ervaren. In dergelijke gevallen staan onze therapeuten klaar om te beoordelen en te beslissen over eventuele vervolgstappen, die kunnen variëren van aanvullende EMDR-sessies tot het integreren van andere therapeutische benaderingen.

Kan ik terugvallen na EMDR-therapie?

Zoals bij elke vorm van therapie, is het mogelijk om na verloop van tijd terugval te ervaren. Bij DOPPA zorg benadrukken we het belang van zelfzorg en bieden we strategieën om je veerkracht te versterken en potentiële terugval te minimaliseren.

Psycholoog Borne

Jouw welzijn is onze prioriteit

Bij DOPPA zorg begrijpen we dat de stap zetten om hulp te zoeken voor trauma en gerelateerde klachten een grote beslissing is. Daarom zetten we ons in om een veilige, ondersteunende en begripvolle omgeving te bieden waarin je kunt genezen. Onze deskundige therapeuten zijn toegewijd aan jouw herstel en werken met hart en ziel om je te ondersteunen op je pad naar een beter welzijn.

EMDR therapie in Borne dichtbij

Als je klaar bent om de uitdaging aan te gaan en te werken aan je herstel, staat DOPPA zorg voor je klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen kunnen we een plan opstellen dat is afgestemd op jouw unieke behoeften en doelen, zodat je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren en weer kunt genieten van de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Laat DOPPA zorg jou als psycholoog in Borne begeleiden naar een leven waar trauma en angst niet langer de overhand hebben.

Bel mij terug

×