Vacature klinisch psycholoog-psychotherapeut

Relatietherapie van dé relatietherapeut

Veelgestelde vragen

Wanneer er vastgelopen patronen zijn ontstaan in jullie relatie, kan relatietherapie helpen om zicht te krijgen op jullie patronen en ze te doorbreken. Relatietherapie gaat over emoties, communicatie, gedrag en oplossingen die in jullie zelf liggen waarmee jullie weer grip krijgen op jullie relatie. Onze relatietherapeut helpt jullie graag verder.

Relatietherapie is bedoeld voor (echt)paren, waarvan 1 of beide personen het gevoel heeft dat zonder hulp de relatie zich richting een eindpunt begeeft.

Wanneer wordt relatietherapie toegepast?

Vormen van relatietherapie kunnen ingezet worden wanneer jullie last hebben van individuele patronen van voelen, denken en doen die met elkaar botsen als jullie contact hebben met elkaar. Partnerrelatietherapie richt zich op patronen in communicatie en gedrag in jullie relatie.

Het kan voorkomen dat jullie niet meer het gevoel hebben dat een relatie met elkaar stand kan houden. Dat wil niet zeggen dat de relatie niet kan worden verbeterd en je als koppel samen een goede toekomst tegemoet kunt zien. Er moet het nodige gebeuren en samen met 1 van onze psychologen kunnen jullie aan de relatie gaan werken.

relatietherapie

Systeemtherapie

Systeemtherapie richt zich op patronen in jullie gezinssysteem. Emotionally focused therapy richt zich op het verbeteren van de emotionele verbinding tussen mensen. Als jullie relatie veilig en stabiel voelt, zullen spanningen en psychische problemen in jullie relatie of huwelijk en gezin afnemen.

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Relatietherapie kan een onderdeel zijn van een individuele therapie voor volwassenen of behandeling voor kinderen en jongeren. In dat geval bestaat de therapie meestal uit enkele gesprekken samen met een relatietherapeut. Dit kan een psycholoog, gz-psycholoog, systeemspecialist of EFT-therapeut zijn. Daarbij kan een volledige relatietherapie worden geboden. Deze kosten worden vaak niet of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg met onze zorgcoördinatoren voor meer informatie over de mogelijkheden.

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

Relatietherapie volgen bij DOPPA zorg:

De relatietherapeut verwacht dat beide partners open en eerlijk zijn in de gesprekken, zodat de manier van aanpak passend zal zijn. Er is geen onderwerp die je niet kan bespreken, echter kan een therapeut er niet voor zorgen dat gevoelens zomaar zullen veranderen.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe meer kans je hebt dat er nog aan je relatie gewerkt kan worden. Het is zeker de moeite waard om in je relatie te investeren, zodat je relatie een stabiele factor in je leven kan zijn.

Bel mij terug

×