Autisme therapie en behandeling

Autisme therapie en behandeling

Aanmeldprocedure

Autisme is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis en een informatieverwerkingsstoornis. Dat houdt in dat de hersenen van mensen met autisme informatie anders verwerken dan van mensen zonder autisme.

Als je op zoek bent naar effectieve behandeling voor autisme, neem dan gerust contact op. DOPPA zorg is gespecialiseerd in het ondersteunen van volwassenen en kinderen met autisme en hun families, en we bieden een breed scala aan zorg en begeleiding om te helpen bij het verbeteren van het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven.

Waar herken je autisme aan?

Je komt moeilijkheden tegen in sociale situaties, communicatie, interesses, veranderingen en het omgaan met prikkels. Symptomen hiervoor zijn zwakke kanten in executieve functies, centrale coherentie, theory of mind en sensorische integratie.

Deze klachten zien er bij iedereen met de diagnose autisme anders uit. Je wordt boos als iets anders gaat dan afgesproken, je wilt graag dat iets gaat op jouw manier, je bent lang bezig met hetzelfde of je werkt liever alleen dan samen.

Onze deskundige therapeuten hebben ervaring in het werken met mensen met autisme en passen een individuele en op maat gemaakte aanpak toe. We begrijpen dat autisme zich bij iedereen anders kan uiten en daarom is onze benadering flexibel en afgestemd op de specifieke behoeften van elke persoon.

Praktijksituaties die wij zien als behandelaar

Joke doet boodschappen met haar zoon Tim van 8 jaar. In het gangpad bij de rijst en pasta komt ze haar zus Marian tegen. Tim ziet zijn tante wekelijks op de koffie visite bij oma. Marian loopt enthousiast naar Tim en zegt: “hoi Tim! Hoe is het met je? Ben je vrij vandaag?”. Tim draait weg en reageert niet op de vraag van Marian. Joke merkt dat Tim het vaker moeilijk vindt om iets terug te zeggen of om op drukke plekken te zijn. Wat kan er aan de hand zijn?

Autisme therapie of behandeling

Behandeling voor autisme bestaat uit psycho-educatie gericht op het begrijpen van de moeilijkheden en het ontwikkelen van sterke kanten. Daarbij kan een oudertraining, Brain blocks en Geef me de 5 helpen bij het omgaan met autisme bij kinderen.

Onze behandelingen variëren van cognitieve gedragstherapie tot sensorische integratietherapie en sociale vaardigheidstraining. We werken nauw samen met de persoon met autisme en zijn of haar familie om de beste behandeling te bieden en te zorgen voor een geïntegreerde aanpak.

Als je op zoek bent naar een praktijk die gespecialiseerd is in het bieden van effectieve therapie voor autisme, neem dan contact met ons op.

Als je op zoek bent naar een praktijk die gespecialiseerd is in het bieden van effectieve therapie voor autisme, neem dan contact met ons op.

Effectieve behandeling van autisme

Heb je te maken met de uitdagingen van autisme, voor jezelf of iemand die je kent? Zoek je een plek waar je wordt begrepen en ondersteund met de juiste expertise en zorg? Dan is DOPPA zorg jouw volgende stap naar een betere kwaliteit van leven. Ons toegewijde team van specialisten staat klaar om jou of je dierbare met autisme te begeleiden op een pad van begrip, groei en verbetering van sociale vaardigheden en relaties. Wacht niet langer met het zoeken naar hulp en ondersteuning. Ontdek hoe onze op maat gemaakte autisme therapie en behandelingen een verschil kunnen maken.

Bel mij terug

×