Therapie of behandeling
Autisme

Aanmeldprocedure

Autisme is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis en een informatieverwerkingsstoornis. Dat houdt in dat de hersenen van mensen met autisme informatie anders verwerken dan van mensen zonder autisme.

Als je op zoek bent naar effectieve behandeling voor autisme, neem dan gerust contact op. DOPPA zorg is gespecialiseerd in het ondersteunen van kinderen en volwassenen met autisme en hun families, en we bieden een breed scala aan zorg om te helpen bij het verbeteren van het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven.

Waar herken je autisme aan?

Je komt moeilijkheden tegen in sociale situaties, communicatie, interesses, veranderingen en het omgaan met prikkels. Verklaringen hiervoor zijn zwakke kanten in executieve functies, centrale coherentie, theory of mind en sensorische integratie.

Dit ziet er bij iedereen met autisme anders uit. Je wordt boos als iets anders gaat dan afgesproken, je wilt graag dat iets gaat op jouw manier, je bent lang bezig met hetzelfde of je werkt liever alleen dan samen.

Onze deskundige therapeuten hebben ervaring in het werken met mensen met autisme en passen een individuele en op maat gemaakte aanpak toe. We begrijpen dat autisme zich bij iedereen anders kan uiten en daarom is onze benadering flexibel en afgestemd op de specifieke behoeften van elke persoon.

Praktijksituatie

Joke doet boodschappen met haar zoon Tim van 8 jaar. In het gangpad bij de rijst en pasta komt ze haar zus Marian tegen. Tim ziet zijn tante wekelijks op de koffie visite bij oma. Marian loopt enthousiast naar Tim en zegt: “hoi Tim! Hoe is het met je? Ben je vrij vandaag?”. Tim draait weg en reageert niet op de vraag van Marian. Joke merkt dat Tim het vaker moeilijk vindt om iets terug te zeggen of om op drukke plekken te zijn. Wat kan er aan de hand zijn?

Therapie of behandeling autisme

Behandeling voor autisme bestaat uit psycho-educatie gericht op het begrijpen van de moeilijkheden en het ontwikkelen van sterke kanten. Daarbij kan een oudertraining, Brain blocks en Geef me de 5 helpen bij het omgaan met autisme bij kinderen.

Onze behandelingen variëren van cognitieve gedragstherapie tot sensorische integratietherapie en sociale vaardigheidstraining. We werken nauw samen met de persoon met autisme en zijn of haar familie om de beste behandeling te bieden en te zorgen voor een geïntegreerde aanpak.

Als je op zoek bent naar een praktijk die gespecialiseerd is in het bieden van effectieve therapie voor autisme, neem dan contact met ons op.

Liever direct contact?
Bel of mail ons gerust

Bel mij terug

×