Wat is relatietherapie?

Relatietherapie - Relatietherapeut

Wanneer er vastgelopen patronen zijn ontstaan in jullie relatie, kan relatietherapie helpen om zicht te krijgen op jullie patronen en ze te doorbreken. Relatietherapie gaat over emoties, communicatie, gedrag en oplossingen die in jullie zelf liggen waarmee jullie weer grip krijgen op jullie relatie..

 

Wanneer wordt er relatietherapie toegepast?

Vormen van relatietherapie kunnen ingezet worden wanneer jullie last hebben van individuele patronen van voelen, denken en doen die met elkaar botsen als jullie contact hebben met elkaar. Partnerrelatietherapie richt zich op patronen in communicatie en gedrag in jullie relatie. Systeemtherapie richt zich op patronen in jullie gezinssysteem. Emotionally focused therapy richt zich op het verbeteren van de emotionele verbinding tussen mensen. Als jullie relatie veilig en stabiel voelt, zullen spanningen en psychische problemen in jullie relatie en gezin afnemen.

 

Hoe een relatietherapeut aan de slag?

Relatietherapie kan een onderdeel zijn van een individuele therapie voor volwassenen of behandeling voor kinderen en jongeren. In dat geval bestaat de therapie meestal uit enkele gesprekken samen met een therapeut. Dit kan een psycholoog, gz-psycholoog, systeemspecialist of EFT-therapeut zijn. Daarbij kan een volledige relatietherapie worden geboden. Deze kosten worden vaak niet of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg met onze zorg coördinatoren voor meer informatie over de mogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Contact opnemen met ons is heel makkelijk: