Vacature klinisch psycholoog-psychotherapeut

Relatietherapie van dé relatietherapeut

Veelgestelde vragen

Wanneer er vastgelopen patronen zijn ontstaan in jullie relatie, kan relatietherapie helpen om zicht te krijgen op jullie patronen en ze te doorbreken. Relatietherapie gaat over emoties, communicatie, gedrag en oplossingen die in jullie zelf liggen waarmee jullie weer grip krijgen op jullie relatie. Onze relatietherapeut helpt jullie graag verder.

Relaties kunnen fantastisch zijn, maar soms hebben zelfs de beste relaties ondersteuning nodig. Relatietherapie kan helpen om problemen binnen de relatie aan te pakken en een sterker en gezonder partnerschap op te bouwen. Of je nu al jarenlang een relatie hebt of net begint met daten, relatietherapie kan een positieve invloed hebben op jullie leven en relatie.

Wanneer wordt relatietherapie toegepast?

Vormen van relatietherapie kunnen ingezet worden wanneer jullie last hebben van individuele patronen van voelen, denken en doen die met elkaar botsen als jullie contact hebben met elkaar. Partnerrelatietherapie richt zich op patronen in communicatie en gedrag in jullie relatie.

Het kan voorkomen dat jullie niet meer het gevoel hebben dat een relatie met elkaar stand kan houden. Dat wil niet zeggen dat de relatie niet kan worden verbeterd en je als koppel samen een goede toekomst tegemoet kunt zien. Er moet het nodige gebeuren en samen met 1 van onze psychologen kunnen jullie aan de relatie gaan werken.

Een relatietherapeut kan jullie helpen om te communiceren en te begrijpen wat er in de relatie speelt. Samen kun je werken aan het verbeteren van de communicatie en het begrijpen van elkaars behoeften en verlangens. Door middel van verschillende technieken en oefeningen kan een relatietherapeut helpen om de relatie te versterken en de verbinding tussen jullie te verbeteren.

relatietherapie

Systeemtherapie

Systeemtherapie richt zich op patronen in jullie gezinssysteem. Emotionally focused therapy richt zich op het verbeteren van de emotionele verbinding tussen mensen. Als jullie relatie veilig en stabiel voelt, zullen spanningen en psychische problemen in jullie relatie of huwelijk en gezin afnemen.

Hoe gaat relatietherapie in zijn werk?

Relatietherapie kan een onderdeel zijn van een individuele therapie voor volwassenen of behandeling voor kinderen en jongeren. In dat geval bestaat de therapie meestal uit enkele gesprekken samen met een relatietherapeut. Dit kan een psycholoog, gz-psycholoog, systeemspecialist of EFT-therapeut zijn. Daarbij kan een volledige relatietherapie worden geboden. Deze kosten worden vaak niet of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg met onze zorgcoördinatoren voor meer informatie over de mogelijkheden.

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

Relatietherapie volgen bij DOPPA zorg:

De relatietherapeut verwacht dat beide partners open en eerlijk zijn in de gesprekken, zodat de manier van aanpak passend zal zijn. Er is geen onderwerp die je niet kan bespreken, echter kan een therapeut er niet voor zorgen dat gevoelens zomaar zullen veranderen.

Hoe eerder je aan de bel trekt, hoe meer kans je hebt dat er nog aan je relatie gewerkt kan worden. Het is zeker de moeite waard om in je relatie te investeren, zodat je relatie een stabiele factor in je leven kan zijn.

Onze relatietherapeuten staan klaar om jullie te helpen in het verbeteren van de relatie. Neem contact met ons op en geef jouw relatie de kans om te groeien en te bloeien.

Bel mij terug

×