Lisanne

Lisanne Heijboer

Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

Lisanne Heijboer | Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog

 

Mijn visie

Mijn uitgangspunt is dat ieder mens beschikt over bepaalde kwaliteiten en mogelijkheden, welke je kunt inzetten om een positieve verandering teweeg te brengen. Ik vind het dan ook belangrijk om niet alleen te kijken naar waar je tegenaan loopt, maar ook aandacht te besteden aan je sterke kanten en wat jou voldoening geeft, zodat we hierop kunnen voortbouwen. Op deze manier focussen we naast de klacht, ook op jouw kracht, zodat je positiever naar jezelf gaat kijken en leert omgaan met tegenslagen.

 

Mijn werk als psycholoog

Binnen DOPPA zorg ben ik werkzaam in Enschede en richt ik me op psychologisch onderzoek en behandeling. Ik zie zowel kinderen en jeugdigen, als volwassenen en ouderen. Ik werk voornamelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie in combinatie met elementen uit de positieve psychologie, ‘acceptance and commitment therapy’, en oplossingsgerichte therapie. Jouw hulpvraag staat centraal en samen kijken we welke behandeling het beste bij jou past. Ik vind het belangrijk om te zorgen voor een vertrouwde en veilige sfeer waarin jij je op je gemak voelt en durft open te stellen.

 

Mijn achtergrond

Ik ben geboren en getogen in de Noordoostpolder. Na de middelbare school ben ik naar Enschede verhuisd en ben ik psychologie gaan studeren. Tijdens de master ‘Positieve Psychologie en Technologie’ heb ik stage gelopen binnen een revalidatiecentrum. Daarna heb ik gewerkt in de ouderenzorg en generalistische basis GGZ. Sinds 2020 werk ik met veel plezier bij DOPPA zorg.

 

Privé

In mijn vrije tijd spreek ik graag gezellig af met familie en vrienden. Ik geniet ervan om te fietsen of wandelen in de mooie Twentse natuur. Ook houd ik erg van koken en bakken; ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, creatief te zijn in de keuken, en vooral om er uiteindelijk anderen blij mee te kunnen maken.